We leven in een wereld waarin onze toekomst wordt bepaald door het fenomeen 'global warming'. Wat als die opwarming ons inhaalt en sneller gaat dan verwacht?

Geboren en getogen in Zeeland, heeft deze ontwerpster het gevoel dat ze haar geschiedenis moet beschermen. Wat als dit geweldige fenomeen alles wegneemt wat ze weet? Ze komt erachter dat haar betovergrootvader als een van de eersten opmerkte dat de dijken braken tijdens de grote watersnood in 1953. Hij ontruimde zijn hele dorp door iedereen wakker te maken en bij iedereen aan te kloppen. Er is een verband gelegd tussen een wereldwijd probleem en haar familie..
Met een activistische campagne wil ze mensen bewust maken van de dreiging van een stijgende zeespiegel. In plaats van van deur tot deur te gaan zoals haar betovergrootvader deed tijdens de ramp, probeert ze mensen wakker te maken door ze het nummer te laten bellen, als een wake-up-call.

Door het nummer wild te posten, creëert ze en interactie met de samenleving van morgen, de mensen die zullen leven met de gevolgen.
Als mensen het nummer bellen, horen ze niet alleen de generaties van de familie die nog in leven zijn na de zondvloed, maar ook een waarschuwing. Haar oma, moeder en zijzelf zijn allemaal bang voor onze toekomst en jouw toekomst, als er nog toekomst over is..

Dit project is een waarschuwing. Het bewijs is er al, de onderzoeken zijn gedaan. Waar wachten we op? Tot het tij echt keert?

Dit project waarschuwt u namens de familie.


(Check out 'Natte voeten' during the dutch design week at sectie-C)
Back to Top