Geïnspireerd door het voormalige hoofdpostkantoor van de Post NL (het vroegere PTT) zijn deze postzegels van de Oude Vest gemaakt. Na 55 jaar dienst is het oude postkantoor in 2009 gesloten, een plaats waar zelfs telecom (KPN) zijn plek nog mocht hebben in deze stad. 
Voor vele heeft het een sterk beeldbepalende functie in Breda en zeker voor de kunstenaars die sinds kort zich hebben mogen vestigen in dit complex. Het is een plek geworden waar bedrijven uit ontstaan, nieuwe samenwerkingen en projecten worden gecreëerd, iets wat waardevol is in elke stad. Maar na bericht dat in 2022 deze pracht plek wordt omgebouwd naar appartementen, ziet de toekomst er minder vrolijk uit. 
Dat betekent zeker niet dat het nu klaar is. Net zoals de posthoorn, een instrument waar men vroeger mee duidelijk maakte dat de postkoets er was, overleeft het op een eigen manier, namelijk met het oude logo van de PTT.  De post en kunst zijn in dat opzicht wel hetzelfde. Het blijft beiden bestaan, misschien op een andere vorm of plek, maar dat maakt niks uit. We gaan namelijk wel ergens anders plakken.

You may also like

Back to Top